חנוקים כלכלית?
מתווה חדש של משרד האוצר מאפשר לקחת הלוואה של עד 85% משווי הנכס בתנאי משכנתא
זה כבר לא סוד: הישראלים ב-2024 חיים עם מינוס קבוע בבנק, בתרבות צריכה בעייתית שמעודדת לבזבז עוד ועוד.
האתגרים שהציבה מגפת הקורונה, עליית הריבית, יוקר המחיה וכעת גם מלחמת חרבות ברזל, גבו מחיר כבד מבחינה כלכלית. ישראלים רבים נקלעו למעגל חובות לא נגמר, בעיקר בשל הצורך ליטול הלוואות.
על פי דו"ח שפרסם מגזין דה מרקר, בדצמבר האחרון נרשם שיא היסטורי של פיגורים בהחזרי ההלוואות: בעלי הלוואות מפגרים ביותר מ-90 יום בהחזרת אשראי בסך 3.2 מיליארד שקל: גידול של 43% לעומת דצמבר 2022. אולם, דווקא עכשיו, בשיאה של המצוקה הכלכלית, מושיט משרד האוצר גלגל הצלה לבעלי הנכסים.
בדיקת זכאות
מדובר במתווה סיוע חדשני ששם למטרה להפחית את הריביות, ולהגיע בקלות להסדרי תשלום שפויים.
יחד עם התנהלות פיננסית נכונה, כל בעל נכס יוכל לאחד את הלוואותיו להלוואה אחת, ולעמוד בהחזרים בלי לחוש את כובד החוב.
איחוד הלוואות בתנאי משכנתא: המהפכה הבנקאית כבר כאן
מנכ"ל Home mortgage, המובילה בפתרונות חכמים בתחום המשכנתאות, משתף כי התוכנית החדשה מפיחה תקווה ברבבות ישראלים.
"התוכנית של משרד האוצר מאפשרת לאחד הלוואות בתנאי משכנתא בעד 85% מימון משווי הנכס, כלומר איחוד כלל ההלוואות להלוואת משכנתא אחת, תוך הקטנה משמעותית של גובה ההחזרים. כלומר, האדם לא חייב להיות תלוי בבנק לקבלת הלוואות, אלא יש אפשרות שכל בעל נכס (מגרש, דירה, בית או עסק) יוכל לקבל הלוואה באישור מהיר בעד 85% מימון משווי הנכס". איחוד זה לא רק שמסדיר את ההתחייבויות הפיננסיות, אלא מקטין במידה ניכרת את ההחזרים החודשיים, באלפי שקלים בממוצע.
בדיקת זכאות
יוקר המחיה הוביל ישראלים רבים, ואפילו כאלו עם נכס משלהם, למצוקה תזרימית ולנטילת הלוואות רבות. כתוצאה מכך, נקלעו לכדור שלג שהלך וגדל: כשהגיעו לבנק לקחת הלוואה כנגד הנכס, נתקלו בדחיה בשל חוסר בביטחונות או הגבלות החלות על הבנקים.
"כשהבנקים שוקלים אם להעניק ללקוח הלוואה הם לא מתעניינים בבעלות על נכס, אלא בודקים את יכולת ההחזר". מסביר מנכ"ל החברה, "כאן מתחילה הבעיה עבור מסורבים הזקוקים להון גדול יחסית עבור סגירת חובות, עזרה לילדים, רכישת רכב או כל סיבה אחרת".
לאנשים שמחזיקים בנכס ומתמודדים עם הלוואות מרובות, התוכנית החדשה של משרד האוצר היא גלגל הצלה של ממש. מנכ"ל Home mortgage מסביר שעבור לקוחות רבים, הוצאות הולכות וגדלות מחייבות הלוואות חדשות מהבנק, מה שמעמיק את הבור הפיננסי. מתווה איחוד ההלוואות של משרד האוצר לא רק שמונע את הצורך הדחוף למכור את הנכס, אלא גם מאריך את תקופת ההחזר, ומפחית משמעותית את ההתחייבויות החודשיות כאשר הנכס משמש כבטוחה.
היתרונות של בחירה במתווה איחוד ההלוואות של משרד האוצר
היתרונות של בחירה בהלוואה בתנאי משכנתא כפי שאושר על ידי משרד האוצר, הם רבים, בהם:
- שיעורי ריבית אטרקטיביים של הבנק
- החזרים חודשיים מופחתים
- חיסכון שנתי פוטנציאלי בסכום של עשרות אלפי שקלים
- שקט נפשי בעקבות פינוי התזרים החודשי
- שיפור דירוג האשראי: לאורך זמן ובתנאי עמידה בהחזר החודשי, דירוג האשראי עשוי להשתפר.
יתר על כן, המתווה החדש מאפשר ללקוח לקבל ליווי פיננסי מטעם אנשי מקצוע מהשורה הראשונה, ומציע פתרונות בהתאמה אישית גם למקרי קצה: מסורבי בנקים, אנשים עם תיקים בהוצאה לפועל ואנשים הסובלים מחיווי אשראי שלילי על סף חדלות פירעון.
בדיקת זכאות
פתרונות ייחודיים למסורבים: האור בקצה המנהרה
"במיוחד עבור אלו שהבנקים לא אישרו להם משכנתא, מהווה המתווה החדש אור בקצה המנהרה"
מסביר מנכ"ל Home mortgage.
כך למשל, הוא מזכיר את סיפורה של בעלת עסק בת 45 מירושלים, שיציבותה הכלכלית התערערה מאז מגפת הקורונה והחמירה בעקבות המלחמה. אותה בעלת עסק חשבה לסגור את העסק ואף למכור אותו, כיוון שהבנק סירב להעניק לה הלוואה בעקבות מצבה הפיננסי. "בחברת Home mortgage הצענו לה להצטרף למתווה של משרד האוצר, ולאחד את כל ההלוואות להלוואת משכנתא אחת. בסופו של דבר, צעד זה הקל על המצוקה הפיננסית והרגשית שלה ושל משפחתה, והפחית משמעותית את ההתחייבויות החודשיות שנטלה על עצמה".
גם בני הגיל השלישי ואנשים עם רקע פיננסי מורכב שלא מקבלים מענה הולם מהבנקים, מוצאים נחמה בפתרונות המותאמים עבורם. למעשה, כמעט כל מסורב יכול למצוא פתרון מתאים ולפתוח דף פיננסי חלק, על אחת כמה וכמה כאשר ישנו נכס בבעלותו.
החזון שלנו: להוביל את לקוחותינו לעתיד פיננסי יציב, ללא תלות בנסיבות הכלכליות
חברתנו מאמינה שלכל אדם בישראל מגיע עתיד פיננסי איתן ויציב. סיפורי ההצלחה הרבים שצברה Home mortgage המעוגנים בעשור של מומחיות במשכנתאות והלוואות, מעידים יותר מכל שהצלחנו לסייע ללקוחות להחזיר את השליטה על הכספים לידיים שלהם. אנו גאים בכך שהובלנו אלפי מסורבים לפתרונות פיננסיים אידיאליים, אף במקרים שנראים מסובכים או כמעט בלתי אפשריים.
בדיקת זכאות